Drsečka- Darilnica Klavdija DT


Tokratna tema Dt ekipe Darilnice Klavdija je slide. Me smo jo poimenovale drsečka. To je voščilnica z interaktivnim elementom, ki se lahko premika v eno ali v dve smeri. 


Drsečke imajo v sebi skrito sporočilo, zato so idealne za presenečenja.



Tokrat sem izdelala voščilnico, ki bo presenetila, hkrati pa bo ostala za v spomin. Nalašč sem voščilnico okrasila tematsko, da že pogled nanjo namiguje. Moja drseča elementa sta dva, na eni strani slikica UZ, na drugi strani pa besedilo, ki pove vse.

Pa naj vam pokažem, kako sem jo izdelala. Za izdelavo osnove sem uporabila:
- potiskan papir (Lemoncraft, kolekcija Lullaby)
- prozorno mapico


Iz Crea šablonic sem odrezala dva kvadrata. Vzela sem največjo šablono, ki meri 13,5 x 13,5 cm ter šablono, ki meri 9,5 x 9,5 cm. Iz potiskanega papirja sem odrezala dva kosa, 13 x 13 cm ter 9 x 9 cm. Pripravila sem tudi uz slikico, ter jo odrezala na velikost 6,4 x 6,4 cm ter jo prilepila na potiskan papir v velikosti 7 x 7 cm. Kartonček s tekstom sem odrezala na velikost 6,4 x 9 cm, ter ga prilepila na potiskan papir velikosti 7 x 9,5 cm.


Vse pripravljene papirje sem zlepila skupaj z obojestranskim lepilnim trakom. Na hrbtno stran največjega kvadrata sem prilepila osnovo za voščilnico. Na kartončku kjer je napisan tekst, pa sem na sredini z luknjačem naredila luknjico, skozi potegnila trakec, nanj nataknila obesek, ter oblikovala mašnjico.


Za sam mehanizem drsečke sem odrezala kartonček v velikosti 8,5 x 8,5 cm. Kot se na fotografiji vidi, sem narisala nanj navpični in vodoravni črti 1 cm od roba. Iz prozorne mapice sem odrezala trakec širok 5 cm. Z olfa nožem sem nato prerezala po navpičnih črtah, do zgornje črte ter skozi potegnila folijo.


Na desni rob sem nanesla obojestranski lepilni trak ter prilepila oba dela folije skupaj, višek pa odrezala.


Nato sem čez nanesla še eno plast lepila. Na ta del folije sem prilepila kartonček s slikico.


Isto sem naredila na hrbtni strani, kamor sem prilepila kartonček z besedilom.


Tako sem izdelala drseči element, ter ga stestirala.


Okrog slikice sem tik ob robu nanesla 3d penco, le na levem robu ne.


Enako na zadnji strani.


Ta element sem prilepila na manjši čipkast kvadrat, vse skupaj pa na velikega. Osnova je tako bila končana.


Za samo dekoracijo sem izdelala rožice iz belega foamirana, ter jih pobarvala z Distress blazinico Picked Raspberry. Pripravila sem dva banerčka, na katera sem natisnila prejemnika. Zelene listke pa sem izdelala s pomočjo štampiljke ter šablone od Heartfelt Creations Classic rose. Prilepila sem še gumbek z dojenčkom iz iste kolekcije kot so papirji- Lullaby od Lemoncrafta.


Za piko na I sem s čopičem nanesla tekoče lepilo v sredine rožic ter po prašnikih in jih posula s fino mletimi prozornimi bleščicami






Lepo vas vabim, da si še ogledate drsečke mojih soustvarjalk:

Klavdija- v torek 31. julij 2018
Andreja- v torek 7. avgust 2018
Zvezdana- v četrtek, 9. avgust 2018

Lepe in tople poletne ustvarjalne dneve vam želim še naprej!

Jasmina















Komentarji

  1. Jasmina vse sem prebrala, občudovala fotografije in pobožala tvoje čudovite rožice ! Enkratna je ! In komaj čakam, da jo vidim v živo pri Klavdiji ! Čestitke !!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar