Tresočka- Darilnica Klavdija DT




Tokrat ustvarjalke Dt Darilnice Klavdije ustvarjamo tresočke :). Poglejte si, kakšno romantično tresočko nam je že v torek pripravila Klavdija.


Jaz sem pripravila dvojno tresočo škatlico presenečenja. Zakaj dvojno? V pokrovčku je tresočka, v notranjosti škatlice pa se tresejo in plešejo še metuljčki :).



Vse za izdelavo najdete v Darilnici Klavdija.
Za osnovo sem uporabila naslednje:
- Lemoncraftove papirje Violet Silence

Za notranjost oziroma za dekoracijo pa:
- foamiran pena

Postopek:
Iz 300 g kartona sem odrezala dva kosa, enega za osnovo škatlice, enega pa za pokrovček. Za osnovo je bil velik 30 cm x 30 cm, za pokrovček pa 18,2 cm x 18,2 cm. Stranice sem zunaj oblepila samo z eno plastjo, zato sem osnovno plast pokrovčka naredila samo 2 mm večjo kot osnovno stranico škatlice. Če oblepim z dvema plastema pa izdelam pokrovček vsaj 3 mm večji.
Kartonu za škatlico sem naredila utore pri 10 cm ter 20 cm navpično ter vodoravno, pokrovčku pa na 4 cm od zunanjega roba proti notranjosti. 


Zunanje  kvadrate sem odrezala z olfa nožem in si pri tem pomagala z ravnilom s kovinskim robom. Na kartonu za pokrovček pa sem zavihke odrezala kar s škarjami.


Osnovne potiskane papirje, s katerimi sem oblepila zunanjost ter notranjost, sem odrezala na 9,8 cm x 9,8 cm. V notranjosti sem izdelala še dva žepka, zato sem odrezala še dva bela kartončka v velikosti 9 cm x 6,5 cm, 2 potiskana pa 8,5 cm x 6 cm. Za osebno voščilo na dveh ploskvah sem odrezala 2 kom belega kartona 8 cm x 8 cm.

Za pokrovček sem odrezala 5 kosov iz potiskanega papirja: 1 kom 10 cm x 10 cm, 4 kom pa 3,6 cm x 10 cm.


Tresočke v pokrovčku sem se lotila tako, da sem s pomočjo šablone Najlepšega para na sredini odrezala odprtino. Iz potiskanega papirja pa sem s pomočjo olfa noža izdelala okvir. Sredinski del papirja sem kasneje prilepila na dno tresočke.


Na odprtino sem s pomočjo obojestranskega lepilnega traku prilepila folijo, čez pa od roba do roba trakove 3d pence.


Na folijo sem natrosila sekvinčke Little birdie, majhne perlice ter bleščice iz lastne zaloge. Dodala sem že 3 metuljčke. Tresočko sem  zaprla s tistim papirčkom, ki mi je ostal od okvirja, le da sem ga obrnila, da sem dobila drug vzorček.


Vse skupaj sem prekrila še z eno plastjo belega kartona v velikosti 10 x 10 cm.


Osnovo za škatlico sem oblepila zunaj in znotraj. V notranjosti sem 3d penco nanesla na žepek po spodnjem ter stranskima robovoma ter prilepila na stranici. Nato sem še vse 4 stranice okrasila z izrezki iz lepenke.


2 majhna keramična lončka sem pobarvala z belo akrilno barvo. 2 trakca čipke ter 2 okrasni ščipalki sem pobarvala s krasno vijolično blazinico. 4 tagce sem odrezala iz enakega kartona kot samo škatlico in jih posenčila z isto blazinico. Skozi luknjice sem napeljala ozek satenast trakec.


Iz foamiran pene sem izdelala majhne rožice za okrasitev. Iz Lemoncraftovih Vintage time papirjev pa sem s škarjicami odrezala drobne rožice, listke ter metuljčke. 


Iz folije sem odrezala ozke trakce, nekje 2-3 mm široke, ter na njih prilepila metuljčke.


Kako sem do konca okrasila notranjost in kam sem postavila kaktus si poglejte na spodnjih fotografijah.










Poglejte si še, kaj tresočega bosta ustvarili:
naša gostujoča ustvarjalka Neva (v torek 10.7.2018),
ter Zvezdana v četrtek (12.7.2018).

Lep ustvarjalni pozdravček vsem!
Jasmina

Komentarji

  1. Jasmina neverjetno čudovito škatlico si ustvarila !! Se ne morem nagledat.... FANTASTIČNA !

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar